Ikon Pippi

Astrid Lindgrens Vimmerby

Aktiviteter för hela familjen!

Med boende i Hultsfred har ni närheten till Astrid Lindgrens Vimmerby och historien om alla sagorna! Upptäck Astrid Lindgrens barndomshem, besök inspelningsplatserna eller boka en tur med ”Cykla i filmlandskapet Småland”.

Populära utflyktsmål för hela familjen, endast ca 20 min med bil! Det finns även en tågförbindelse direkt till barnens Astrid Lindgrens Värld.

Astrid Lindgrens Värld
Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby nära Hultsfred Strandcamping

Astrid Lindgrens Värld

20 minVägbeskrivning

Boka camping för Astrid Lindgrens Värld, ett av regionens populäraste turistmål för barnfamiljer!

Här blir sagor verklighet! Bli ett med Astrid Lindgrens berättelser och hälsa på Pippi i Villa Villekulla, Emil på gården i Katthult och Ronja i Mattisskogen.

Detta är barnens värld och vi får uppleva de kända berättelserna!

Se till att köpa era biljetter i förväg på Astrid Lindgrens Världs hemsida när ni har boende hos oss på campingen i Hultsfred, endast 20 min från nöjesparken.

Besök webbplats

Astrid Lindgren och filmens värld

Ta tillfället i akt när ni bor hos oss att besöka inspelningsplatserna för Astrid Lindgrens filmer, besök hennes barndomshem eller ta en guidad tur på cykel genom filmlandskapet!

Astrid Lindgrens Barndomshem - Näs

Astrid Lindgrens Näs

20 minVägbeskrivning

1895 tog Astrids farföräldrar över prästgårdsarrendet i Näs och flyttade in i det röda huset med vita knutar. Det var här Astrid växte upp.

Kliv över tröskeln till Astrid Lindgrens barndomshem och få en guidad tur!

Besök webbplats

Cykla i filmlandskapet Småland

Cykla i filmlandskapet Småland

25 minVägbeskrivning

Cykelturer till de klassiska inspelningsplatserna från filmerna om Emil i Lönneberga och Barnen i Bullerbyn. Turerna utgår från Filmbyn Småland i Mariannelund och är 12-65 km långa. Cykla på egen hand eller följ med på guidad tur genom filmlandskapet! Boka din cykeltur genom länken nedan.

Besök webbplats

Filmbyn Småland

Filmbyn Småland

25 minVägbeskrivning

Kliv in i filmens magiska värld! Hos Filmbyn får ni uppleva Astrid Lindgrens filmer, både i och bakom kulisserna. I restaurangen njuter ni av äkta småländskt mathantverk och i butiken finns fina saker att köpa med er hem för den som önskar.

Besök webbplats

Bullerbyn

Bullerbyn

25 minVägbeskrivning

En bilfärd på ca 25 minuter från campingen kan ta dig till byn Sevedstorp, inspelningsplatsen för Bullerbyn filmerna! I byn finns kaniner, höns och kor. Hoppa i höskullen och gunga är populära aktiviteter för barnen. Här kan ni även ta en fika, handla hantverk, suvenirer och annat smått och gott. Istället för entré avgift tas en parkeringsavgift.

Besök webbplats

Katthult

Katthult

40 minVägbeskrivning

Besök inspelningsplatsen för Astrid Lindgrens filmer om Emil. I Katthult kan du känna in atmosfären från sagorna och bland annat se Snickerboa och flaggstången där Ida hissades upp! Promenera runt bland byggnaderna och upplev inspelningsplatsen i verkligheten, även hundar är välkomna. Här finns även ett fik och en souvenirshop.

Besök webbplats