Cykla Dressin i Småland

Hultsfred till Målilla på smalspåret

Dressinen ligger nära campingen och är en fantastisk upplevelse för alla åldrar! Du startar vid den mysiga lilla perrongen i Hultsfred och susar iväg längs smalspåret. Du cyklar genom djupa skogar, små gårdar, hagar och över hesjön med glittrande vatten på var sida spåret.

Glöm inte fika och badkläder!

Cyckla Dressin i Hultsfred, Småland
Cykla dressin Hultsfred

Cykla Dressin från Hultsfred till Målilla

5 min

20 min

Kom ihåg att du måste förboka din dressin. Under sommaren är det en populär aktivitet, så var ute i god tid. Dressinerna har även specifika starttider för att man ska undvika mötande dressiner i största möjliga mån.

En aktivitet för dig som är från ett litet barn upp till en glad pensionär! Du cyklar i din egen takt, lite äldre barn kan vara med och cykla. Små barn eller den som vill vila benen åker med på den lilla bänken som passagerare till den som cyklar.

Sträckan ser du på bild på denna sida och den är ungefär 11,5 km enkel väg, fram och tillbaka är det ca 2h cykeltid på dressinerna. När du cyklat 5 km når du samhället Ödhult, här finns en rastplats med fikabord, soptunna och ett bollplank för barnen. Efter cirka 10 km cyklar ni över sjön Hesjön, en otroligt vacker sträcka med sjön på båda sidor. När ni kommit över till andra sidan finns ytterligare en rastplats precis intill sjön. Ett ypperligt tillfälle att plocka fram fikakorgen och ta ett dopp! Välj sedan om du vill fortsätta sista biten in till Målilla sanatorium, vid den lilla hållplatskuren slutar dressinsträckan och du vänder och cyklar tillbaka igen.

Från ditt boende på campingen kan du enkelt ta dig till dressinen. Cykla eller ta en promenad från campingen via strandpromenaden tills du når stationsområdet där även dressinerna håller till. Självklart går det även fint att ta bilen till stationsområdet där det finns gott om parkering.

Fick du inte plats på dressinen i Hultsfred finns det också en sträcka som går från Målilla till Flaten.

Att tänka på

Det kan vara bra att veta att vid rast- och badplatsen vid Hesjön finns ett utedass.

Hjälmar finns att låna vid starten. Barn bör ha hjälm på sig.

För en härlig utflykt rekommenderar vi att ni tar er tid och njuter av upplevelsen och naturen. Tips på packning är:

  • Badkläder & handduk
  • Fikakorg
  • Solkräm
  • Kläder efter väder

Kolla in bokningen nedan för att se dressinens öppettider under sommaren.

Boka dressin

Boka dressin för sträckan Hultsfred – Målilla, Välj mellan halv- eller heldag. Betalning sker på plats genom kort eller swish. Detta är en kontantfri verksamhet.

Boka dessin hos Smalspåret

Dressinkarta Hultsfred