Utflykter

Aktiviteter i närområdet

Vill du inte bara sitta still på semestern? Då har du kommit rätt, det finns mängder av aktiviteter och utflyktsmål runt hörnet som väntar på er som vill skapa semesterminnen.

Utflykter - Astrid Lindgrens Värld - Hultsfred Strandcamping
Astid Lindgrens Värld - Pippi
Icon Pippi
Nära till Vimmerbys

Astrid Lindgrens Värld

20 minVägbeskrivning

Ett besök på Astrid Lindgrens Värld kommer att vara barnens höjdpunkt! Här blir sagorna till verklighet. Efter ett besök på nöjesparken välkomnar vi er tillbaka till lugnet och naturen i Hultsfred.

I området finns även mycket mer att uppleva i Astrid Lindgrens fotspår. Besök barndomshemmet och inspelningsplatserna för Astrid Lindgrens filmer. Eller varför inte en uppskattad guidad cykeltur genom filmlandskapet?

Hultsfredsfestivalen en del av Smålands historia

Hultsfredsfestivalen

1 min

Hultsfredsfestivalen var här! Gå Hultsfred The Walk till utställningen i centrum, Home Sweet Hultsfred, för att ta del av festivalens historia och kul fakta.

Läs mer

Vimmerby Adventure Park nära Hultsfred, Småland

Vimmerby Adventure Park

25 minVägbeskrivning

Äventyrspark för de klättersugna! Utmana din höjdrädsla eller få en adrenalinkick i linbanan på en av nordens största klätterpark! Passar från 4 år och uppåt.

Vimmerby Adventure Park

Målilla Älgpark nära Hultsfred, Småland

Målilla Älgpark

20 min Vägbeskrivning

Upplev älgar på nära håll. Tips! Var där när älgarna matas, då kommer de riktigt nära. Låt er inspireras av Hjalmar och Maria som kan berätta allt om älgarna.

Målilla Älgpark

Cykla dressin Hultsfred
Äventyrslust?

Cykla Dressin

5 min

20 min

Ett måste under ert besök i Hultsfred. Fyll fikakorgen och upplev den småländska naturen på ett alldeles unikt sätt. Cykla dressin tills ni når Hesjön där ni stannar av, njuter av fikakorgen och tar ett svalkande dopp innan ni cyklar tillbaka!

Du tar dig till dressinen på Hultsfred stationsområde på 5 min med bil eller 20 min promenad.

Läs mer

Hagadal Utegym i Hultsfred, Småland

Hagadal

Aktivitetsområde & simhall

35 min

Här finns bl a badhus, motionsslinga och utegym för den som vill träna. Gå via strandpromenaden och genom Hultsfred centrum för att komma hit.

Hagadal

Smalspåret från Hultsfred till Västervik

Smalspåret

Mellan Hultsfred och Västervik

20 min

Upplev en tågresa från förr i tiden! En resa från 1950-talet. Genom småländska skogar, förbi sjöar, små samhällen och jordbruk tills ni når Sveriges östkust.

Smalspåret

Kleva Gruva i Småland

Kleva Gruva

Utforska / Vaska guld / Skattjakt

50 minVägbeskrivning

Här utvanns tidigare koppar och nickel. Nu har du chans att utforska gruvan själv. Lär dig vaska guld och gå skattjakt. Toppenbra aktivitet även en regnig dag!

Kleva gruva

Flygfoto Hultsfred Strandcamping
Upptäck det natursköna Hultsfred

Vandring

Du har mängder av fina vandringsleder av olika längd att välja på! Det finns även en vandringsled, Lönnebergaleden, som passerar campingen. Övriga vandringsleder når du med bil. Välj bland områdena kring Hammarsjön, Järnforsen och Virserum. Vi har samlat våra favoriter som är både väl utmärkta och har tydliga etappblad med all information du behöver för en lyckad dag ute i naturen!

Camping och semester med golf

Golf

15 minVägbeskrivning

Tobo Golfklubb är en trevlig bana! Möjlighet till Pay And Play vissa tider för dig utan grönt kort (vid spel tillsammans med någon som har golfmedlemskap).

Tobo Golfklubb

Virserums Konsthall i Hultsfred, Småland

Virserums Konsthall

30 min Vägbeskrivning

Den stora konsthallen. Här visas samtida konst i utställningar om människors vardag samt i olika former som belyser forskning och aktuella samhällsfrågor.

Virserums Konsthall

Boule i Hultsfred, Småland

Boule Folkets Park

5 min

Granne med campingen ligger Folkets Park. Tag med dig bouleklot och spela på boulebanorna helt gratis. Har du inte egna klot kan du hyra av oss i receptionen.

Mountainbike och stigcykling i Hultsfred Småland

Mountainbike & Stigcykling

Dackestupet

35 minVägbeskrivning

I Dackestupet kan du uppleva en fartfylld cykel upplevelse! Det finns olika svårighetsgrad på lederna så du hittar garanterat något som passar dig. Du startar på toppen av Dackestupets slalombacke. Det är här du parkerar bilen. Vid parkeringen finns också eldstäder, faciliteter och en teknikpark.


Wimer Bike Park

25 minVägbeskrivning

I Vimmerby, nära Astrid Lindgrens Värld, hittar ni Wimer Bike Park som erbjuder 5 olika stigcykelleder samt en rolig liten BMX-liknande bana.


Mer info om cykelleder och dylikt finns på:

BikingSouthEast

Padeltennis i Hultsfred, Småland

Padeltennis

Hultsfred Padel (inomhus)

10 min

Denna populära bollsport finns in på knuten, perfekt promenadavstånd från campingen till Hultsfred Padel som uppvärmning. Mer info och bokning:

Hultsfred Padel


Hagadal Padel (utomhus)

40 min

Det finns även en utomhus bana för Padeltennis, lite längre bort, vid Hagadals aktivitetsområde. Mer info och bokning:

Hagadal Padel