Hyra kajak Hultsfred

Boka online nu!

Vi erbjuder uthyrning av kajaker för att utforska Hultsfreds stora sjö Hulingen och äventyrliga Silverån, vår egna ”Amazonas”.

Hyra kajak i Hultsfred
Kajak

Paddla Kajak i Hultsfred, Småland

Vill du hyra kajak i Småland och utforska vackra sjön Hulingen? Boka smidigt online eller kom förbi receptionen och hyr din kajak.

Att paddla kajak är ett härligt sätt att upptäcka naturen och lugnet. Våra kajaker passar bra för såväl nybörjare som erfarna paddlare. Har du inte paddlat kajak tidigare får du se en introduktionsvideo när du bokar via hemsidan.

Måste jag vara boende på campingen?

Absolut inte, alla som önskar är välkomna till Hultsfred Strandcamping för att njuta av naturen, vårat café samt aktiviteter.

Åldersgräns

Vi har 18 års åldersgräns på de som hyr våra vattenaktiviteter, är du yngre än 18år går det bra sålänge du är i sällskap av någon som är över 18år.

Paddla med barn?

All paddling sker på egen risk och vill ni paddla med barn går det bra med rätt förutsättningar. Ni bör antingen vara väldigt erfaren kajakpaddlare för att ta ett barn i famnen i en enmanskajak. Annars brukar det gå bra om man hyr en tvåmanskajak och den ena vuxna sitter med barnet i famnen framtill och den andra tar hand om all paddling. Känner ni er osäkra på att paddla kajak, kan det vara en bättre ide att boka kanot om ni vill paddla med hela familjen. Vi har självklart flytvästar för alla storlekar.

Hur många kajaker har vi?

Vi har 10st enmans kajaker och 3st tvåmanskajaker, är ni ett större gäng som vill ut på friluftsäventyr går det bra att ringa och boka. Annars bokar ni kajak enklast här via våran online bokning.

Vad ingår i kajakhyran?

När du hyr en kajak på Hultsfred Strandcamping ingår följande i priset – kajak, flytväst, paddel, kapell (stänkskydd).

Priser

Enmanskajak

0-1h175 SEK
1-2h200 SEK
2-4h300 SEK
Heldag 400 SEK

Tvåmanskajak

0-1h250 SEK
1-2h300 SEK
2-4h400 SEK
Heldag500 SEK
Kajak

Populära rutter

Naturligtvis går det fint att paddla på känn och kryssa fram dit näsan pekar men vill du ha förslag på trevliga rutter att paddla finns de här.

Hultsfreds Amazonas - Paddla i ån

Hultsfreds Amazonas

Längd: ca 1h / 2.700 m

Hultsfreds Amazonas, eller silverån som den heter på riktigt, är en spegelblank å som mynnar ut i Hulingen. Här finns lite hinder i form av fallna träd och tre broar att ducka under innan du når järnvägen och ett litet vattenfall. Där vänder du och paddlar tillbaka.

Två öar - Paddla runt öarna

Två öar

Längd: ca 1h / 3.600 m

Paddla runt de två öarna! Ta upp paddeln och glid ljudlöst fram och lyssna på fågelkvittret från öarna. Så vackert och fridfullt!

Övre Hulingen - Paddla övre Hulingen runt

Övre Hulingen

Längd: ca 3-4h / 12.500 m

Kolla in centrum från en ny vinkel! Paddla längs naturreservatet och strandpromenaden, korsa över till andra sidan mot Järnudda och paddla med den småländska naturen på höger sida. Om du paddlar motsols vill säga!