fbpx
  • Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby nära Hultsfred

Aktiviteter i Närområdet

– din utflyktsguide

Vill du inte bara sitta still på semestern? Då har du kommit rätt, det finns mängder av aktiviteter och utflyktsmål runt hörnet som väntar på er som vill skapa semesterminnen.

Hultsfredsfestivalen en del av Smålands historia

Hultsfredsfestivalen

Historien om festivalen
Hultsfred The Walk – start vid camping
Home Sweet Hultsfred
Svenskt Rockarkiv

Musikhistorien sitter i marken! Campingen och den stora parken bredvid var Hultsfredsfestivalens område under många år. Kanske var du här? Hur var det då och vad hände? Gå Hultsfred The Walk för att få en inblick i allt som hände. Stanna förbi utställningen Home Sweet Hultsfred inne i centrum och för ännu mer info. Svenskt Rockarkiv, som bevarar massvis av svensk populärmusik, finner ni också inne i Hultsfred centrum.

Läs mer >

Cykla dressin i Hultsfred Småland

Cykla Dressin

Till Dressinen från campingen:
5 min med bil / 20 min promenad

Ett måste under ert besök i Hultsfred. Fyll fikakorgen och upplev den småländska naturen på ett alldeles unikt sätt. Cykla dressin tills ni når Hesjön där ni stannar av, njuter av fikakorgen och tar ett svalkande dopp innan ni cyklar tillbaka!

Du tar dig till dressinen på Hultsfred stationsområde på 5 min med bil eller 20 min promenad.

Läs mer >

Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby nära Hultsfred Strandcamping

Astrid Lindgrens Vimmerby

Astrid Lindgrens Värld – 20 min med bil
Barndomshemmet
Filminspelningsplatserna

Ett besök på Astrid Lindgrens Värld kommer att vara barnens höjdpunkt! Här blir sagorna till verklighet. Efter ett besök på nöjesparken välkomnar vi er tillbaka till lugnet och naturen i Hultsfred.

I området finns även mycket mer att uppleva i Astrid Lindgrens fotspår. Besök barndomshemmet och inspelningsplatserna för Astrid Lindgrens filmer. Eller varför inte en uppskattad guidad cykeltur genom filmlandskapet?

Läs mer >

Vandring i Hultsfred, Småland

Du har mängder av fina vandringsleder av olika längd att välja på! Det finns även en vandringsled, Lönnebergaleden, som passerar campingen. Övriga vandringsleder når du med bil. Välj bland områdena kring Hammarsjön, Järnforsen och Virserum. Vi har samlat våra favoriter som är både väl utmärkta och har tydliga etappblad med all information du behöver för en lyckad dag ute i naturen!

Läs mer >

Smalspåret från Hultsfred till Västervik

Smalspåret Hultsfred – Västervik

20 min promenad

Kliv på rälsbussen och upplev en tågresa från förr i tiden! Sedan 1950-talet har rälsbussarna rullat fram på järnvägen, som ursprungligen öppnades 1879. Stanna till på en glass vid stationshuset i Verkebäck och njut av en nostalgisk resa genom småländska skogar, förbi sjöar, små samhällen och jordbruk tills ni når Sveriges östra kust.

Smalspåret >>

Målilla Älgpark nära Hultsfred Småland

Målilla Älgpark

20 min med bil

Vägbeskrivning från campingen >>

Älggaranti utlovas! Upplev älgar på nära håll. I tre hägn finns älgar och kronhjortar, för att komma riktigt nära älgarna finns en gång med stängsel på båda sidor in i hägnet. Promenera längs promenadstråket på ca 1km runt godset Kristineberg, ta en fika och låt er inspireras av Hjalmar och Maria som kan berätta allt du vill veta om älgarna i parken.

Målilla Älgpark >>

Vimmerby Adventure Park nära Hultsfred

Adventure Park

25 min med bil

Vägbeskrivning från campingen >>

Äventyrspark för de klättersugna! Utmana din höjdrädsla eller få en adrenalinkick i linbanan på en av nordens största klätterpark! Passar från 4 år och uppåt.

Adventure Park >>

Kleva Gruva i Småland

Kleva Gruva

50 min med bil

Vägbeskrivning från campingen >>

Besök Kleva gruva, där man förr utvann koppar och nickel. Nu är det ett populärt utflyktsmål där du har chans att utforska gruvan på egenhand! Här kan du också lära dig att vaska guld och gå skattjakt. Toppenbra aktivitet även för en regnig dag!

Kleva gruva >>

Boule i Hultsfred, Småland

Boule Folketspark

5 min promenad

Granne med campingen ligger folkparken. Där finns flera boulebanor du kan spela på helt gratis. Har du inte egna klot kan du hyra av oss i receptionen.

Mountainbike och stigcykling i Hultsfred Småland

MTB / Stigcykling

Dackestupet – 35 min med bil
Vägbeskrivning från campingen >>
I Dackestupet kan du uppleva en fartfylld cykel upplevelse! Det finns olika svårighetsgrad på lederna så du hittar garanterat något som passar dig. Du startar på toppen av Dackestupets slalombacke. Det är här du parkerar bilen. Vid parkeringen finns också eldstäder, faciliteter och en teknikpark.

Wimer Bike Park – 25 min med bil
Vägbeskrivning från campingen >>
I Vimmerby, nära Astrid Lindgrens Värld, hittar ni Wimer Bike Park som erbjuder 5 olika stigcykelleder samt en rolig liten BMX-liknande bana.

Du kan läsa mer om dessa två samt övriga områden, som ni hittar på bra bilavstånd från campingen, hos BikingSouthEast.

Utegym i Hultsfred, Småland

Hagadal aktivitetsområde & simhall

35 min promenad

På Hagadal i Hultsfred finner du ett trevligt utegym och en rörelseslinga för den som vill addera detta till sin träning under semestern. Det går fint att ta sig hit genom en promenad via strandpromenaden och genom Hultsfred centrum. Här uppe finns även Hagadals simhall och badhus.

Hagadal aktivitetsområde & simhall >>

Padeltennis i Hultsfred

Padeltennis

10 min promenad – Hultsfred Padel (inomhus)
40 min promenad – Hagadal Padel (utomhus)

Denna populära bollsport finns in på knuten, perfekt promenadavstånd från campingen till Hultsfred Padel som uppvärmning. Mer info och bokning på länken nedan:
Hultsfred Padel >>

Det finns även en utomhus bana för Padeltennis, lite längre bort, vid Hagadals aktivitetsområde. Mer info och bokning på länken nedan:
Hagadal Padel >>

Camping och semester med golf

Golf

15 min med bil

Vägbeskrivning från campingen >>

Tobo Golfklubb är en trevlig skogs och parkbana för golfare som vill spela en runda under semestern! Det finns även möjlighet till Pay And Play vissa tider för dig utan grönt kort (vid spel tillsammans med någon som har golfmedlemskap).

Tobo Golfklubb >>

Virserums Konsthall i Hultsfred Kommun

Virserums Konsthall

30 min med bil

Vägbeskrivning från campingen >>

Mitt i de småländska skogarna ligger det lilla samhället Virserum med den stora konsthallen. Med en utställningsyta på 1600 kvm visas samtida konst i utställningar om människors vardag och konst i olika former som belyser forskning och aktuella samhällsfrågor. Trä, skog, hållbarhet samt textilt hantverk och fiberkonst är centrala teman som återkommer i konsthallens utställningar.

Virserums Konsthall >>